søndag 28. oktober 2012

Hjemme igjen!

Ja dere kan jo tanke dere hva jeg skal si...Las Cataratas var helt utrolig!!!!!! Egentlig kunne innlegget ha sluttet der for det er liksom ikke det samme å forklare hvordan det var.

Allikevel får dere litt...Vi dro altså da sent på fredag kveld og kom hjem igjen på torsdag morgen. Det første vi gjorde lørdagen på veien var å gå innom Las ruinas de San Ignacio. Vi hadde litt uflaks fordi det høljet ned, men det var veldig interrresant, dette er da ruiner fra når jesuittene kom til Argentina.

Vi kom fram til hotellet på kvelden og da var det asado(grillmat) og så til sengs. Søndag dro vi til en fuglepark der de tar vare på dyr og har rehabilitering før dem slipper dem ut igjen i naturen. Dette var skikkelig kult, midt inne i regnskogen. Vi så apekatter, skilpadder, bittesmå krokodiller(som ikke var krokodiller), og store krokodiller, og tucaner og papegøyer i alle slags farger. Men det som var aller kulest var at alle disse dyrene er "normale", dette er ikke noen zoo, de bor faktisk i naturen fritt, de er bare innom her for en periode, fordi de er skada eller tidligere var kjæledyr men at dyreverne fant dem.

På mandagen dro vi til faktiske fossfallene(på den argentinske siden) og det var bare overaskelse på overaskelse. Folk forteller deg før du drar hvor stort og fantastisk det er, men du har virkelig ingen anelse før du faktisk har vært der. Det er helt sinnsykt stort! Det er virkelig vellfortjent å være på lista over verdens 7 undere. Vi tok et tog, som virket som et magisk tig for det var omringwet av tusenvis av sommerfugler i alle farger, det var helt sykt. Så hadde vi noen gåturer i nasjonalparken hvor vi så koatier, apekatter, iguanaer, firfisler og selvfølgelig utrolig mange forksjellige fugler, og igjen utrolig kult for det er som en naturlig zoo. Vi tok også en båttur under fossefallene...det var helt utrolig også. Det var et sekund hvor jeg var virkelig redd, for det er bare vann absolutt overalt, en ser ingenting en blir bare dassblaut på mindre enn 20 sekunder. Etterpå tok vi båten litt nedover elven og avslutten med en tur i en jeep, gjennom det område som er forbudt for gjester.

På tirsdagen dro vi til den brasilenske siden! Ja, jeg dro til Brasil! Det som er er at du har mer utsikt fra Brasilsiden, mens på Argentina siden er du liksom oppi dem. Så det er begge musts, for på Brasilsiden får man tatt mange fine bilder.

Vi dro også til et sted hvor elven deler deg i tre og det hjørnet om deler de tre landene, Brasil Argentina og Paraguay. Det var veldig kult men alle tre så ganske like ut :P

Tilslutt dro vi til et sted der de lager mate som er det drikken som alle drikker her til alle tider, og til noen miner. Og så var det enste som manglet en hel natt i bussen hjem, før vi ankom Parana omtrent 7 om morgenen.

Det som også var veldig kjekt med turen var å se alle de andre utvekslingsstudentene igjen. De er en veldig kjekk gjeng og vi hadde det veldig gøy, det er alltid noe komisk som skjer, så det blr aldri kjedelig. Jeg tror nok jeg må ta en tur ned til dem i Rosario når sommerferien begynner i desember.

Snakkes,
Tuva

2 kommentarer:

  1. Åååååå, så misunnelig! Det hørtes heilt fantastisk ut! :D Eg har jo sett bilder på facebook åg, og du bør tilstå - har du tatt piercing i nesen? :D
    Klem fra meg <3

    SvarSlett
  2. haha ja har nok dt :/ :D Men ja dt va heilt fantastisk!
    Stooor klem<3

    SvarSlett