mandag 12. november 2012

Fredfullt igjen

Da har jeg kommet hjem fra Buenos Aires, og gud for en tur. Jeg er forelsket i Buenos Aires, det er en fantastisk by. Den har altmulig, å se, og å gjøre, en kjeder seg aldri. Men den er også uhorvelig stor, det er ingen ende, en kan jøre og kjøre og aldri komme ut!

Vi fikk gjort ganske mye egentlig, på fem dager. Første dagen dro vi litt rundt i det området som onkelen bor i som heter Ramos Mejia, som ligger i Matanza i Gran Buenos Aires. Deretter ddro vi til sentrum, oog såg el obelisco, bygningen Eva Peron jobbet i, teatro colon, og peatonalen i Buenos aires.

Dagen etter dro vi til La Plata som er hovedstaden i provinsen Buenos Aires, er også en stor by men ikke i nærheten av BA. Den er allikevel mer grønn og luftig, og her gikk vi bl.a. på et av de viktigste museene for naturvitenskap i Latin Amerika. Etterpå dro vi tilbake til BA, og der dro vi til huset til regjeringen og  La Plaza de mayo, hvor mødrene pleide å gå i protest,  hvis dere har hørt om det.

Dagen etter det dro vi til Palermo som er en bydel i Buenos Aires, her er det mange uavhengige designere og kunstnere og slike ting, somer veldig gøy synes jeg. Det var en nedtur denne dagen var at det høljet ned, og det var elv i gata, men men.

Lørdagen var altså da den store dagen da vi dro til  la Boca! Det var helt kult, og for de som lurer er la boca den bydelen der man ser bilder av de fargede husene og tango dansere.  Vi vandret i gatene, så i butikkene, satt på  cafe og nøt tango og folkedans, kan det bli bedre! Og så var vi også heldige å få med oss Murga på kvelden! Murga er feiringen av innvanringen av afrikanske og en minnefeiring av all lidelsen som de gikk gjennom, den blir kalt festen til de svarte, som er nå på disse tider. Veldig kult, med fargerike kostymer, trommer, sang og dans.
Vi var også veldig heldige for denne dagen var de natten for museene i Buenos Aires så det var begivenheter overalt og alt gratis, skal si vi var heldige! Vi dro på noen steder i La Boca først, tango, musikk, band og kunstmuseumer, før vi dro til museet som ligger under regjeringshuset, og dette er museet som forteller de 200 årene med argentinsk historie, dette var veldig kjekt å få med seg. Og avslutningen påkvelden var fyrverkeri over rgjeringhuset, som var helt utrolig!

Søndagen, den siste dagen, dro vi til San Telmo, en annen bydel i Buenos Aires, som hver søndag har et stort marked, med lt mulige slags ting, dette var veldig kult! Alt fra gammelt til hemmedesignet til nytt, et absolutt must fra min side. Før vi dro til en annen bydel, for å være helt ærlig husker jeg ikke navnet, men hit dro vi for å si hade til en venninne av henne, som bor i BA. Og så var det bare bussturen hjem.

Og selv om jeg koste meg masse i BA, var det herlig å komme hjem til et litt mer rolig miljø. Kjenner at det blir vel stort for meg...

Tuva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar