søndag 3. februar 2013

Nyttårsaften, bursdag og avskjed

Nyttårsaften gikk egentlig ganske greit, i og med at vi ikke har så ufattelig mange tradisjoner på denne dagen, det eneste som var skikkelig rart var at det var varmt, men ellers var det egentlig ganske greit.

Vi lagte masse god mat på dagen. Familien kom senere på kvelden, for å spise. For å være helt ærlig husker jeg ikke helt hva vi spiste, men vi spiste kald mat også denne dagen. Og senere kl 12 skålte vi med sjampagne igjen og raketter ble skutt opp. I det øyeblikket savnet jeg dere hjemmet. Det var litt trist å være så langt borte fra dere, men men.

Den første uka i januar var bursdagen til Ara, hun fylte 15 år. Som jeg sikkert har sagt er det stort å fylle 15 år i Argentina, for jente spesielt er det den store dagen. En  kan velge mellom å ha en stor fest, med lokalet, tema, kjole og hele pakken, eller og dra til Disneyland i USA. Ara skal dra til Disney i juli, så derfor skal vi ikke ha noe skikkelig stor fest, men vi feiret den hjemme i huset. Det ble en finfin fest, vi hadde pyntet hele plattingen utenfor og lagt mye god mat. Jeg og Lenu lagte drinker til gjestene og en venninne av Lenu var dj. Alt i alt ble dt en fin fest, og jeg tror Ara var fornøyd som jo er det viktigste.
I tillegg på selve bursdagsdagen kvelden før er det tradisjon at vennene dine kommer til huset og så maler de gaten utenfor huset ditt. De kommer sånn i 11tiden og den som har bursdag får ikke lovt å gå ut, før kl 12 da de er nødt for å være ferdige å male. Kl 12 går bursdagsbarnet ut, og da har vennene også lagt en smørje med alt slags mulige ekle ting som de kaster på bursdagbarnet(som stinker!), og så må bursdagsbarnet løpe rundt etter alle vennene og klemme dem, sånn at de også får den ekle smørja på seg, heldigvis unnslapp jeg og lenu. Men det var gøy å se på da, ig Ara koste seg som bare det :)

Helgen etter helgen før vi dro til Brasil dro jeg og Wilde(hun andre fra norge) og Nataliya(fra Italia) og vertssøsteren hennes til Crespo. Crespo er en liten landsby ikke så langt fra Parana, rundt en time med buss, tror jeg. Vi dro for å besøke Jasmine fra USA, for dette var den siste helgen hennes i Argentina. Det var skikkelig rar stemning først vi var liksom lit triste da fordi det var dagen før hun skulle dra. Vi lagte scones, og sandwitcher og da letta stemningen, haha, alt mat kan gjøre :P Vi gikk en tur rundt  den lille landsbyen, som tok omtrent 2 sekund, rett og slett dødt sted, og så dro vi på besøk til kontaktpersonen hennes som bor i Crespo. Vi fant da ut at mesteparten i denne landsbyen snakker tysk, og det var også nokså merkbart at det var mye mer hvite folk der, for å være ærlig var det bare hvite folk der. Noe som iallefall jeg finner rart, selv om jeg vet at det en gang var innvandrere. På kvelden dro vi ut på disco og vi ble der til 9 om morgene, for lenge, ettersom vi skulle dra på lunjs med alle lederene i AFS kl 11. Jeg tror ikke jeg hadde så fint fjes. Meg og wilde måtte så gå før de andre på denne lunsjen fordi vi skulle dra til brasil på kvelden, men det var ikke noe gøy å si hade til hun fra USA. Det skremte meg skikkelig, for det var ikke det at det var så fryktelig vanskelig for oss, men det var skikklig vanskelig for henne. Hun gråt og gråt, da hun sa hade til familie, venner, og jeg tenkte der er vi også om 5 måneder :S men men vi må jo dra hjem en dag.

Nå mangler det jo egentlig ikke så lenge, over halvaparten av tiden er gått. Rar følelse, noen ganger tenker jeg at det skal bli godt å komme hjem også, mens andre ganger blir jeg skikkelig redd av hvor fort tiden går...


3 kommentarer:

  1. Ahahaha, ka fader va det for ein bursdagstradisjon? Male gatå og så hive ekle ting på bursdagsbarnet XD galskap!

    SvarSlett
  2. E det det der quinceañera-opplegget? Enig med Tonje, though :)

    SvarSlett
  3. hahaha ja, veldig glad de bare jør det med 15åringer! men ja dt e sånn som quinceñeraene, men her kalle de dt bare quince då :)

    SvarSlett