søndag 3. februar 2013

Brasil

Jeg dro jo til Brasil som sagt 2 uker og kom hjem for en uke siden. Det var helt fantastisk. Jeg følte jeg var midt i Amazonas(selv om de sa til meg at det var veldig langt ifra, haha), men det  så iallefall veldig  tropisk ut i mine øyner. Det var virkelig fint, med små fjell dekket av grønt og daler som endte med hvite strender og blått hav. I tillegg så var det mer behagelig for det var ikke så varmt som hjemme fordi det var vind siden det var med havet, så det var deilig.

For det meste brukte vi tiden på stranden eller på å spise noe, tror jeg gikk opp 20 kilo på bare 2 uker. Jeg som syntes før at Argentina hadde mye fritert mat, men det er jo ingenting i forhold til Brasil, Brasil tok kaka der altså. Ellers var det deillig å spise god fisk igjen fra havet, for det er ikke det samme den fisken vi har som er fra elva. I tillegg har de alt mulig en kan tenke seg av frukt, og all frukten er skikkelig saftig og god. Vi spiste hver sin mango på stranden rett som det var, og vi endte jo opp med hele oss i klissete fruktsaft.

Vi hadde ikke helt hellet med oss da, fodi den første uka sånn 2-3 dager etter vi kom fram, fikk søstrene mine og jeg et virus i magen, så vi edte opp med oppkast og diare i 2-3 dager. Det skal jeg love dere at ikke var noe gøy i det hele tatt. Jeg var så kvalm at jeg kunne ikke en gang drikke vann. Den andre dagen skulle jeg drikke en kald te som var god for magen, men den kom bare rett opp igjen. Det var helt forferdelig vi lå alle tre døde i senga 2 og en halv dag, den tredje dagen bevegte vi oss ut sånn 6 tida på kvelden.

Feirte også 18årsdagen min i Brasil. Det ble en veldig koselig dag. På kvelden dagen før gikk vi ut på disco i en av de litt større byene som lå rett ved. Det var en opplevelse, vi hadde jo ikke peiling på brasiliansk musikk, og på et øyeblikk danset alle en type pardans, jeg hadde jo ikke peiling hva det var. Så dro de oss ut da på dansegulvet for at vi skulle være med, og vi prøvde vi, men etterpå sa han til meg, at vi danset ganske bra men at vi ikke var fra Brasil, hahaha. Vi prøvde hvertfall da.
Og på morgen lagte jeg eggerøre og pølsebiter til frokost (de var skikkelig kresne på å spise det til frokost :P) men de spiste det da, kanksje fordi det var bursdagen min. Og så kom moren min inn med sjokoladekake, med lys og greier, og de sang på soansk og portugisk. Selve dagen tilbringte vi på stranden hele dagen, og faren min kom med sjampange også. Det ble en så fin dag, takket være familien min, de er absolutt de beste!
Ja og så etter bursdagen min så bar det hele veien hjem (23 timer i strekk i bilen!).

(Legger ut bilder på facebook)

Tuva

2 kommentarer:

  1. Åå, mye som hørtes kjekt ut her :D (og någe som ikkje va fullt så kjekt... :P )
    men WHAT?! 23 timer i bil, i ett strekk? milde himmel...

    + 18, uffameg, det hørres så gammalt ut :O haha, 17 føles så mye yngre og barnsligere :D

    SvarSlett
  2. btw, forstår du portugisisk?

    SvarSlett